A választás rajtad múlik! Tekintsd meg a vidéki felsőoktatás innovációs teljesítményét és válaszd ki a neked tetsző műszaki- és természettudományos életpályát!

Varga Tamás

 

Pannon Egyetem

Mérnöki KarA portré adatai

Telefonszám36-(88)-62-4338
Email Címvargat@fmt.uni-pannon.hu
Felsőoktatási IntézményMérnöki Kar
Tudományos Tevékenység Felsőoktatási IntézménynélPannon Egyetem
Eredmények megjelenítése 1-től 1-ig 1 találatból.
Tudományágak
Vegyészmérnöki tudományok
Eredmények megjelenítése 1-től 2-ig 2 találatból.
Iparágak
Vegyi anyag, -termék gyártása
Kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás

Eddigi kutatás - fejlesztési tevékenységeid

Az eddigi kutatási tevékenységem során főként a folyamatmérnökség eszköztárának bővítésére fókuszáltam. Az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektettem a numerikus áramlástan tudományterületének megismerésére, melynek kapcsán főként a keverés tanulmányozásával, modellezésével, és a kidolgozott modellek validálásával foglalkoztam.

Az ipari partnerekkel való együttműködések során főként szimulátorok fejlesztése volt a feladatom, mely alkalmazásával a technológiák üzemeltetése hatékonyabbá válhat. A numerikus áramlástan tudományterületéhez tartozó eszközök alkalmazására is egyre nagyobb igény jelentkezik az ipari partnerek megbízásai alapján.

Eddigi publikációid

Tudományos közlemény típusa

magyar nyelvű

hazai kiadás

külföldi kiadás

Összesen

Összesen

10 

13 

22 

45 

Folyóiratcikk

2 

11 

12 

25 

Könyv

 

 

 

 

Könyvrészlet

 

 

 

 

Egyéb konferenciaközlemény

8 

2 

10 

20 

Oltalmi formák

 

 

 

 

Egyéb

 

 

 

 

 

Tudománymetriai adatok

Tudománymetriai adatok

Az utolsó 10 évben

Összesen

Impakt faktor összeg

5.406

5.406

Független hivatkozások

8

8

Független hivatkozások a SCI/WOS & Scopus adatbázisokból

3

3

 

Részletek: https://vm.mtmt.hu//search/slist.php?lang=0&AuthorID=10022035

Melyek voltak az eddigi legeredményesebb kutatás-fejlesztési projektjeid

A PhD tanulmányaim második évétől kezdve volt lehetőségem részt venni nagyobb kutatás-fejlesztési projektekben. Ezen időszakot megelőzően csak kisebb fejlesztési projektbe kerültem bevonásra. Eddig minden projekt, melyben részt vettem, sikeresen zárult, nem kevés esetben messze felülmúlva az abban vállalt indikátorokat.

A kutatás-fejlesztési tevékenységem legfontosabb eredményei azok, amelyek a gyakorlatban is hasznosíthatók, azonban az ipari partnerekkel való együttműködések részletei nem hozhatók nyilvánosságra.

A nagyobb kutatás-fejlesztési projektek kapcsán elért eredményeim közül egy eszközt emelnék ki, mely segíthet ismeretlen reakciórendszerek reakciómechanizmusának feltárásában, illetve a reakciók reakciósebességi összefüggéseinek ismeretlen paramétereinek meghatározásában: http://pr.mk.uni-pannon.hu/disszeminacio/programs/KinID_MechID.zip

Jelenleg milyen projekten/projekteken dolgozol

Jelenleg két TÁMOP, egy GOP, egy TÉT és egy ipari partnerrel való együttműködésben dolgozom. Ezek közül az egyik TÁMOP projektben főleg a matematikai modellezés és ezek alapján szimulátorok kidolgozása a feladatom, a másik TÁMOP projekt leginkább az oktatási portfolió bővítéséra és fejlesztésére fókuszál, így itt kimondottan kutatási feladat nincs. Ezen projektben elsődleges feladatom a numerikus áramlástan alkalmazási lehetőségének körvonalazása az energiahatékony megoldások oktatásban.

A GOP projektben főleg algoritmizálási és programozási feladataim vannak, melyben elsődleges célunk egy olyan rendszer kifejlesztése, mely bizonyos események bekövetkezését megbízhatóan előrejelzi, és lehetőséget biztosít az elkerülésére javasolt stratégiák tesztelésében is.

A TÉT projekt kapcsán egy külföldi kutatócsoporttal szoros együttműködésben fejlesztünk egy, az elektronikai hulladékok feldolgozására alkalmas technológiát.

Milyen tudományágban fordulhatnak hozzád az érdeklődők

Kutatás-fejlesztési tevékenységem a vegyészmérnöki tudományokhoz kapcsolódóan végeztem, ezen belül főleg a folyamatmérnökség eszköztárának bővítéséra fókuszáltam. Modellezési, struktúra-, illetve paraméter identifikációs, valamint optimalizálási problémák megoldásában tudok segítséget nyújtani. Ezeken túl a véges elemes modellezés során felmerülő problémák megoldásában is rendelkezem tapasztalattal elsősorban a vegyészmérnökséghez kapcsolódó jelenségek leírása kapcsán.

Milyen hazai és nemzetközi pályázatokban vettél részt (OTKA, ÚSZT, CIP, FP7 stb.)

Eddig egy OTKA projektben vettem részt doktoranduszként. Nemzetközi projektben még nem sikerült részt vennem.Megosztás