A választás rajtad múlik! Tekintsd meg a vidéki felsőoktatás innovációs teljesítményét és válaszd ki a neked tetsző műszaki- és természettudományos életpályát!
 

Kaposvári Egyetem

Gazdaságtudományi Kar


Az intézmény adatai

Cím7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40.
Telefon82/505-800, 82/321-250
Honlaphttp://www.gtk.ke.hu/

Az intézményen belül országos szinten kiemelkedő tudományos tevékenységek bemutatása: (avagy melyek azok a kutatási területek amelyek a legjellemzőbbek az egyetem tudományos tevékenységére, illetve ezekben elért eddigi eredmények)

A Kar munkatársai a kormány tanácsadó szervében meghatározó szerepet játszva működnek közre az uniós csatlakozási stratégia agrár és vidékfejlesztési feladatainak előkészítésében, ill. a Nemzeti Fejlesztési Terv valamint az Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) kidolgozásában. A Kar vezető kutatói a vidékpolitika és a vidékfejlesztés területén is úttörő szerepet játszottak a magyar közéletben. Tudományos munkánk további elismerését jelzi számos magas szintű állami elismerés és kutatási ösztöndíj. Kari és intézeti szinten egyaránt eredményesen pályázatunk több OTKA, NKFP… programban.

Jelenleg milyen szakmai együttműködésekkel rendelkeznek hazai és nemzetközi vonatkozásban? (kutatási tevékenység, vállalkozói megbízás)

Richter Gedeon Rt.

Dráva Tej Rt.

Fino Food Rt.

Budapesti Corvinus Egyetem

MTA Regionális Kutatások Központja (Pécs)

A Gazdaságtudományi Kar kiterjedt hazai és nemzetközi tudományos kapcsolatokkal rendelkezik. A következő országokban találhatók partnerintézményeink: Németország, Svájc, India, Nagy-Britannia, Olaszország, Kanada, Franciaország, Spanyolország.

Milyen hazai és nemzetközi pályázatokban vett részt?

OTKA, NKFP

Milyen iparágakhoz kapcsolódnak leginkább az Egyetem tudományos munkái? Milyen cégekkel alakult ki együttműködés?

Richter Gedeon Rt.

Dráva Tej Rt.

Fino Food RtMegosztás