A választás rajtad múlik! Tekintsd meg a vidéki felsőoktatás innovációs teljesítményét és válaszd ki a neked tetsző műszaki- és természettudományos életpályát!
 

Miskolci Egyetem

Műszaki Földtudományi Kar


Bemutatkozó

A Műszaki Földtudományi Kar, a Föld és Környezettudomány területén, multidiszciplináris témakörökben, több tudományterületen, részben a természettudományok, részben a műszaki tudományok területéhez kapcsolódva oktatási, kutatási, fejlesztési és innovációs, szakmai továbbképzési, tudományos képzési feladatokat, szakmai-tudományos közéleti tevékenységet lát el regionális, országos és nemzetközi szinten egyaránt.

A Kar tradicionális feladata a fenntartható természeti erőforrás-gazdálkodás hosszú távú biztosításának igényét és lehetőségét figyelembe véve, a szilárd, folyékony és gáznemű nyersanyagforrások (első sorban a primer, másrészt a szekundér) felkutatása, kitermelése és előkészítése, azokkal való gazdálkodás, a kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismeretek bővítése, fejlesztése, rendszerezése, átadása és a gyakorlati alkalmazások elősegítése.

Az intézmény adatai

Cím3515 Miskolc, Miskolc-Egyetemváros
Honlaphttp://www.mfk.uni-miskolc.hu/
Eredmények megjelenítése 1-től 2-ig 2 találatból.
Portrék
Móricz Ferenc
Rácz Ádám


Megosztás