Felsőoktatási Intézmény | Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Kar |
---|---|
Projektgazda Neve | Dr. Antal Tamás |
Projektgazda Címe | 4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 31/b. |
Kapcsolattartó Neve | Prof. Dr. Kerekes Benedek |
Kapcsolattartó Telefonszáma | 06/42 599-400/2406 |
Kapcsolattartó Mobilszáma | 06/30-8311694 |
Kapcsolattartó Email Címe | antalt@nyf.hu |
Dr. Antal Tamás, 35 éves, mezőgazdasági gépészmérnök. Tudományos fokozatát 2010-ben szerezte a Debreceni Egyetemen. Kutatási területe: zöldségek és gyümölcsök fagyasztva szárítása, a szárítási időt csökkentő műszaki és technológiai megoldások, modellezés. |
Prof. Dr. Kerekes Benedek Dr. Antal Tamás |
12 éve, élelmiszer-tartósítás. |
Lengyelország, Wroclawi Egyetem,Élettudományok Kar, Dr. habil Adam Figiel, közös élelmiszeripari kutatások. Malájzia, Taylor’s Egyetem, Dr. Chong Chien Hwa, közös kutatások illóolaj-tartósítással kapcsolatban.
|
HURO, Magyarország-Románia határon átnyúló együttműködés keretében megvalósuló tananyagfejlesztés és gazdaképzés. TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0018„ Ágazati együttműködés a hulladékgazdálkodás, szennyvízkezelés és megújuló energia képzési rendszerének fejlesztése érdekében” TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program című kiemelt projekt. |
Fagyasztva szárítás üzemeltetési idejének csökkentését célzó technológiai és műszaki megoldások. |
Különböző előkezelő módszerek (só-, cukoroldat, blansírozás. lúgosvíz, gyorsfagyasztás) és ún. kombinált szárítási eljárások alkalmazásával a végtermék minőségének értékcsökkenése nélkül olcsóbb szárítmányt kapjunk, a klasszikus liofilizáláshoz hasonlítva. |
Olyan liofilizált vagy a liofilizáláshoz hasonló módszerrel dehidrált végtermék, mely kiváló beltartalmi, texturális, rehidrációs jellemzőkkel bír. |
Magyarországon egyedülálló, eddig még senki sem foglalkozott ezzel. |
Gyártmányfejlesztést követően a késztermék piacra jutása. |
Egészséges táplálkozás, funkcionális élelmiszer. |