A választás rajtad múlik! Tekintsd meg a vidéki felsőoktatás innovációs teljesítményét és válaszd ki a neked tetsző műszaki- és természettudományos életpályát!
 

Kecskeméti Főiskola

Kertészeti Főiskolai Kar


Az intézmény adatai

Cím6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Telefon+36 76 517-600
Emailkfk@kfk.kefo.hu
Eredmények megjelenítése 1-től 1-ig 1 találatból.
Projektek
Arzénnal szennyezett kútvizek

Az intézményen belül országos szinten kiemelkedő tudományos tevékenységek bemutatása: (avagy melyek azok a kutatási területek amelyek a legjellemzőbbek az egyetem tudományos tevékenységére, illetve ezekben elért eddigi eredmények)

A kar hazai és nemzetközi téren egyaránt kiterjedt kutatási tevékenységet folytat elsősorban alkalmazott kutatási témákban.

Ezek felölelik a dísznövény-, a gyümölcs-, a szőlő- és a zöldségtermesztés, a növényvédelem, a terméktárolás, a termékfeldolgozás, a gépesítés, az ökonómia, a marketing, az informatika, valamint a környezetvédelem területeit.

Oktatási és kutatási célokat egyaránt szolgálnak a különböző OM, FEFA, OMFB, Biológiai alapok fejlesztése és fenntartása, Agrár K+F, FVM pályázatok.

Oktatóink közel ötven százaléka tudományos fokozattal rendelkezik. Egy fő MTA doktor, egy fő Professzor Emeritus, hat fő habilitált doktor.

A kutatási eredményként 3 találmány jött létre. A találmányok közül külön említést érdemel a Zöldségtermesztési Tanszék által kidolgozott váz nélküli fóliás korai termesztési eljárás, melyet országosan mintegy 3000 ha-os felületen hasznosítanak.

Jelenleg milyen szakmai együttműködésekkel rendelkeznek hazai és nemzetközi vonatkozásban? (kutatási tevékenység, vállalkozói megbízás)

Flóratom Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Szeged, Csárda-Agro Zöldségtermelő Értékesítő Szövetkezet Mezőberény, Kun-Trade Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szállítmányozási Kft. Lajosmizse, Szegedi Tudományegyetem, Szent István Egyetem Gödöllő, KITE Zrt., AMC, FVM, Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara, Kaposvári Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, hungarikum termékeket előállító vállalkozások

Milyen hazai és nemzetközi pályázatokban vett részt?

OM, FEFA, OMFB, FVMMegosztás